Протегната ръка

 

Здравей, сигурно в един момент от живота ти си се чувствал в застой или така сякаш не правиш нищо, но това винаги може да се промени чрез една много лесна стъпка, наречена от мен „протегната ръка”. Сигурно приятелите ти са попадали в ситуация, за която ти лесно виждаш изход и можеш да им помогнеш. Чувството е страхотно, нали? Удовлетворение постигнато за теб с полза за близък. Чудесно е обаче, че в този свят можем да помагаме и на непълно непознати. Какво ни е нужно за това? Единствено желание (вдъхновение, смелост, идеи са само сред предимствата за превръщането на желанието в реалност). Замислял ли си се някога, че малко отделено от теб време може да е изключително ценно за някого в нужда? Не бива да препускаме през живота без да му се наслаждаваме, а повярвайте ми една малка стъпка в помощ на интересна за вас кауза/инициатива/събитие носи нови знания, нови познанства, трупане на опит. Това са бонуси, които извличате срещу отделено от вас време.

Протягането на ръка изисква да изберете дейност, която да подкрепите като доброволец. Разбира се с трупането на опит има вероятност да останете разочаровани от дадени организации, както стана при мен. Но нали с търсене понякога се постига желания резултат. Някъде по моя път като доброволец срещнах хора, които са лично ангажирани с каузите и спомагат изпълнението им да протече гладко и безпроблемно. Естествено неудовлетвореността и разочарованието могат да бъдат изпитани от всеки, но преди всичко не бива да се отказваме при първия неуспех, защото трябва да помните, че вероятността да срещнете хора с подобни на вашите идеи и желания е голяма. А какво по-прекрасно от така сформиран екип с еднакви цели и желания? Работата тогава е изключително вдъхновяваща и ползотворна. Не забравяйте, че да подадете ръка има невероятен ефект върху развитието ви като личност. За мен лично това може да донесе само позитиви, особено когато като краен резултат получиш удовлетворена детска усмивка, чувството да помогнеш на някое дете да чете например е невероятно и определено си заслужава усилието. Кой знае? Може би помагате на велик бъдещ лекар или учен? Макар това да няма особено значение.

За мен доброволчеството е приключение, което всеки има възможността да изпита и би могъл да вземе само хубавото от него. Надявам се, че тепърва ми предстоят полезни, забавни, интересни мисии. Ще се радвам, ако в бъдеще се срещнем някъде с взаимно протегнати ръце и имаме възможността да напреднем в личностното си развитие заедно обединение в името на благотворителна кауза.

Автор: Ирена Кръстева

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: