Не застой, а саморазвитие!

Всеки един от нас все някога си е задавал въпроса дали има смисъл от това, което прави. Тогава настъпва момент на колебание и човек започва да се чуди кое е правилно. Взимането на решения става трудно, нещата изглеждат мрачни, а светлинката в края на тунела изглежда, че е прекалено далеч.

Точно тогава погледът  ни трябва да се обърне в друга, по-светла насока. Да се потърси стимула за продължаване на саморазвитие. Не винаги можем да очакваме помощ от други и поради това трябва да вземем нещата в свои ръце. Да не позволяваме да сме в застой и живота да преминава край нас като лента, вместо ние да сме ръководили това наше пътуване.

Замислете се какво ви е карало да се усмихвате. Кои са моментите в които сте се чувствали истински щастливи. Защо тези моменти вече ги няма. Кое е различното във вашия живот. Какво трябва да направите за да си върнете тези моменти.

Щастието е част от нас. То е наш избор. Ако полагаме повече усилия да се развиваме като личности, да изграждаме себе си, да оценяме истински важните хора около нас и да можем  да отсяваме хората, важните от не толкова важни неща, то вероятно това ще ни помогне да се чувстваме по-добре.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: