Да имаш „сърце“

„Доброволчеството, личностното развитие и гражданското общество са като едно цяло, взаимодействат си, като кръговрат! Обхващат почти еднакви теми, свързани с полезните цели, самоинициативата, формирането и изграждането на ценности у личността, мотивацията и развитието на комуникацията.

За да бъдеш доброволец трябва да имаш сърце-истинско! Трябва да притежаваш силна воля и да правиш безвъзмездно добро на някого. Но всъщност възмездие винаги има, защото се чувстваш удовлетворен и полезен, независимо дали доброто дело е извършено дали е за малки и големи, за растения или животни. 
Личностното развитие си самият ТИ! Това е твоят собствен избор, пътя, по който ще поемеш, препятствия, с които ще се сблъскаш, сълзите и усмивките, до които ще се докоснеш и ще отминат с някой друг.
И не на последно място, ние сме част от гражданското общество, можем да помагаме със съвети, интересни идеи и е прекрасно да съществуват подобни институции, където хората се подкрепят и гласът им може да бъде чут. 
Като пример не пиша нищо конкретно и не защото не съществуват добри хора, а защото във всеки ден и във всеки час, ако се вгледаш добре наоколо… Знаеш ли какво? Виждаш как някой храни бездомно куче, друг помага на ученици и възрастни хора да пресичат, трети пък са помъкнали цял чувал с дрехи и играчки за хора, които имат нужда. 
Дори не мога да пиша много, защото всичко, за което мисля и говоря по темата, се чува, вижда и възприема като емоция, като чувство и то може само да се изпита!“
Петя Китанова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: