Личностно развитие

Личностното развитие се случва индивидуално за всеки човек и е различно по важност за всички ни. Докато сме малки, ние не осъзнаваме какво искаме от живота. Единствената ни цел е да се радваме на малките неща и да се забавляваме. След като поотраснем с няколко години до толкова, че да умеем да разсъждаваме осъзнаваме различни неща.

Разбираме какъв е живота и какво искаме да постигнем. Разбира се това е много различен и труден процес, през който минават всички юноши.

Едни се отчайват от това какви искат да бъдат и защо, а други се мотивират и преследват целта си. Тези, които знаят от какво имат нужда са късметлии и само им е нужно да положат неистови усилия. Това също не е лесно, но поне знаеш към какво се стремиш. След като опознаеш силните и слабите си страни, ще разбереш на какво можеш да разчиташ и какви умения са ти нужни да подобриш или натрупаш.

Усилията които ще полагаш и провалите пред които ще се изправяш, ще бъдат важен урок за тебе в живота и безценна практика. Тази практика не може да ти се осигури от никоя фирма. Научи се да приемаш грешките си, като шанс за нов по сполучлив опит, от който ще научиш как се вършат нещата. Всичко това те учи, защото живота е учител който те изпитва преди да ти каже на какво ще бъде изпита.

Най-доброто умение, което трябва да се постараеш да придобиеш е адаптацията. Тя ще ти осигури спокойствие, бързина и хитрост. Когато хората се адаптираме бързо към определена ситуация, ние можем да възприемаме и предаваме повече информация, и да се настройваме спрямо динамиката на обществото.

Живеем в информационни години, където всичко е свързано с това колко бързо възприемаме определена информация. Тя се обновява толкова бързо, че докато научим едното, то вече имаме нещо съвсем различно.

Независимо какви са ни целите, не трябва да се отказваме при трудности и е необходимо да се развиваме непрекъснато. Без значение в коя сфера или област, ако наистина го искаме сме длъжни на нас самите да дадем всичко от себе си.

Трудно е и така трябва да бъде, няма лесни неща. Добре че няма, защото тогава щеше да ни бъде скучно. Как щяхме да се борим, мъчим и нервничим? Победата ни тогава нямаше да бъде истинска, нямаше да усещаме това сладко удовлетворение, което изпитаме сега.

Всичко се плаща с цената на силите, които полагаме. Понякога сме доволни от заплащането, а понякога не. Но от друга страна, ако печелехме всеки път нямаше да оценяваме истински победата ни след това.

Поради тази причина човек винаги трябва да търси, учи и развива. За да може след като потърси нещо ново, да може да се научи и така да се развие.


Автор: Али

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: