Личностното развитие

Здравейте приятели, пиша на тази тема, защото съм убедена, че много хора имат нужда от пробуждане и помощ, за да продължат успешно живота си. Искам да споделя с вас колко е важно развитието на личността, тъй като в живота успяват мотивираните и изградените личности. Мен лично ме мотивира литературата на удивителния лектор и писател Робин Шарма, която препоръчвам на всички горещо, от неговите книги аз се уча как да живея по-пълноценен живот и всичко, което правя да има смисъл. Как да се радвам на живота. Вярвам, че всеки човек има равен старт в живота, всички се раждаме по един и същ начин и имаме еднакво право на щастие и успех. Затова обаче трябва и да се борим, да работим ежедневно върху своето личностно развитие. Заявявайте ясно пред себе си и света своите позиции и желания и ги следвайте. Ето и някои съвети:

  • Започнете деня си с хубава музика, заредете с нея душата си, като повдигне настроението ви.
  • Преминете към лека загряваща и пробуждаща тренировка, за да заредите тялото си с енергия.
  • След това пробудете ума си с мотивираща литература или видео с които да дадете свеж старт на деня си. Винаги намирайте време за тези малки стъпки към промяната, ако е необходимо ставайте половин час по-рано от обикновено, за да успеете.

Всеки ден следим какво ядем и пием, поглеждаме често срока на годност, съставките съдържащи се в тях и т.н., но не пробираме така стриктно какво четем, слушаме, мислим, изричаме и т.н., а то е от изключително значение. Необходимо е да бъдем с позитивна нагласа, каквато енергия изпращаме ние, такава и получаваме, това е като бумеранг. Ако искаме да успеем в живота трябва да станем по-добри, по-усърдни, по-смели и организирани. Изключително важно е да имаме ясна цел в живота си, тогава всяко наше действие придобива смисъл и усещаме как живеем, не само съществуваме. Ще ви дам пример: На един бряг имаме два еднакви кораба, те тръгват от едно и също място с тази разлика, че единия кораб няма посока и капитан, а другия е със капитан, ясен маршрут и цел на достигане. Какво се случва с тях?  Корабът без капитан и посока или остава да се носи във морето, побутван от вълните, или потъва. Тръгването му е безцелно и неуспешно. Обратно на него корабът с капитан достига другия бряг без проблем, защото той е бил воден към определена цел. Така се случва и с хората, които имат цел, те управляват умовете и действията си и успяват, защото следват пътя към успеха си. За разлика от хората без цел, те потъват или вечно се лутат без посока. Ето защо е толкова важно да работим върху личността си. Моят съвет към вас е: не потъвайте….. плувайте. Ако не вземем живота си в ръце той ще ни погълне. Вярвам, че всеки е дошъл на този свят с дадена мисия и ще бъде истински щастлив, когато я изпълни.

Успех на всички читатели! J

 

Евелина Хаджийска.

Вашият коментар